因為 vivobook 係 lowend 系列

如果係我,就會拍 thinkbook 16(+) 。牙石個 kb half size 上下左右鍵太 ...
Miipp 發表於 2024-4-19 21:40

8845HS 會唔會好熱?

saviolaele 發表於 2024-4-20 23:00

呢類機雙熱管雙風扇一般文書上網唔會太熱吧, 睇測試還好

https://www.bilibili.com/video/BV1Ez421f7AM/

saviolaele 發表於 2024-4-20 23:00

VivoBook 16 M1605 vs thinkbook 16+ 散熱, 包嚇屎你

p.s. 如有搵錯拆機圖/片請指出, 只晒左一陣時間 google

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

VivoBook 16 M1605 vs thinkbook 16+ 散熱, 包嚇屎你

p.s. 如有搵錯拆機圖/片請指出, 只晒左 ...
Miipp 發表於 2024-4-20 23:30

我都諗緊5000蚊人仔內買部lenovo 最top 既機, 可能都係R7-8845HS > 13500H

ThinkBook 16 R7-8845H 16GB 版本返貨啦, 賣 4999.

但有張滿 5000 減 600券, 搭件豬頭骨就用到, 即係 4401 ...
Miipp 發表於 2024-4-20 21:22

好吸引,但我應該遲左,轉完地區都係冇600券

via HKEPC Reader for Android

好吸引,但我應該遲左,轉完地區都係冇600券  

via HKEPC Reader for Android ...
DN28 發表於 2024-4-22 22:42

更係遲, 16GB 版好 hit, 成日無貨, 我見到 2 日有貨都算係咁.

而家有新券 5000-800, 上京狗 facebook 睇 link 啦, 撞啱減價就更著數.

更係遲, 16GB 版好 hit, 成日無貨, 我見到 2 日有貨都算係咁.

而家有新券 5000-800, 上京狗 facebook 睇 ...
Miipp 發表於 2024-4-22 22:59

Intel i7有貨,都係¥4999 考慮中

via HKEPC Reader for Android

ThinkBook 16 R7-8845H 16GB 版本返貨啦, 賣 4999.

但有張滿 5000 減 600券, 搭件豬頭骨就用到, 即係 4401 ...
Miipp 發表於 2024-4-20 21:22

咁抵, 係咁清ryzen 4代既U
睇來ryzen 5代粒U真係好勁咁

而家有新券 5000-800, 上京狗 facebook 睇 ...
Miipp 發表於 2024-4-22 22:59

lenovo 而家買同618 買會唔會差好遠?

Thinkbook 有 plus版本用lpddr5x 7500, 好吸引,不過貴幾舊