求推介17" gaming laptop

昨晚不小心夾爆了mon, 4年機不維修了, 今晚出黃金買機, 求推介17"

17", 4060, 32gb ram, 1TB SSD, 長放屋企插住電用, budget 15K

謝謝幫忙

ASUS ROG 槍神8 Plus 18吋 240hz, 人仔$12999

如果真係無拎出街既需要...會唔會考慮下ITX機+18"MON?
始終枱機效能好D...同埋長插電黎用都好傷舊電...

如果真係無拎出街既需要...會唔會考慮下ITX機+18"MON?
始終枱機效能好D...同埋長插電黎用都好傷舊電... ...
ych2 發表於 2024-2-8 10:59

概然長插電唔拎出街, 傷電又有乜所謂呢? 唔明......

唔介意可以放樓下二手區,大把ching 有mon

天選4plus 2023 16gb 4070 版水貨剛好1萬,自己另加條ram

ASUS ROG 槍神8 Plus 18吋 240hz, 人仔$12999
kakin 發表於 2024-2-8 09:40

我都支持上 18", 新模具用 16:10 mon 正好多. 而家有 -888 卷, thx B 伯吧.

1. ROG 魔霸7 plus 16:9 17.3" 7945HX 4060, 9611 羊

2. ROG 槍神8 plus 16:10 18" 14900HX 4060, 12111 羊

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Rog 香港貴得幾多?貪支拿貨木馬多?

Rog 香港貴得幾多?貪支拿貨木馬多?
louis2021 發表於 2024-2-12 20:39

1) 收機後,ching 們都基本上會重裝繁/英 win11 的,如何有木馬?都唔講如果原裝簡體 win11 有木馬會掃唔出?唔好當個個白痴吧

2) 港/台的機都一樣係 made in china 架,同一間工廠出的你唔係唔知呀?

回覆 9# Miipp

有細牌用老翻 win11 被發現有木馬

買大品牌比較安全