冇記錯好似唔使, 只係怕有意外, 例如比其他金屬野, 如螺絲/螺絲批個D
唔小心掂到底板令佢SHORT左啫

JD 8499 可以預訂

睇翻 d 用家評價說, 2023 年版 16" 有兩個屏幕供應商, 一個是京東方, 一個是華星光電, 不知是否同一個水平

睇翻 d 用家評價說, 2023 年版 16" 有兩個屏幕供應商, 一個是京東方, 一個是華星光電, 不知是否同一個水平 ...
himsosmart 發表於 2023-6-16 08:36

可以睇翻網友總結抽獎等級:

小弟有幸抽中特等獎
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

睇翻 d 用家評價說, 2023 年版 16" 有兩個屏幕供應商, 一個是京東方, 一個是華星光電, 不知是否同一個水平 ...
himsosmart 發表於 2023-6-16 08:36

https://www.bilibili.com/video/BV1jU4y1h7X8
睇翻上一代
BOE好處:色水鮮艷小小、顏色過渡好小小
BOE缺點:可視角度差好多、偏綠色、漏光(鉸位)非常嚴重

可以睇翻網友總結抽獎等級:

小弟有幸抽中特等獎
core2duo 發表於 2023-6-16 09:40

顯存咁關鍵?

測試參考
CPU

Memory

bios 啟用左 memory overclock , 呢對 crucial 可以行 ddr5-6000

SSD
Samsung ...
himsosmart 發表於 2023-6-15 15:39

你個2TB梵想仲快過我4TB

回覆  core2duo

但中正所長講過話其實唔需要拔電源線,就咁加ram,ssd都得 ...
??? 發表於 2023-6-15 17:37

RISK呢家野,見仁見智啦,
我就多一個步驟,幾秒鐘,順手斷開電池再搞。

顯存咁關鍵?
Miipp 發表於 2023-6-16 09:49

網友講(不知真假,不是法庭,冇證據):samsung穩定D
打機的話:高溫穩定性好D
挖礦的話:有加成

回覆  core2duo

但中正所長講過話其實唔需要拔電源線,就咁加ram,ssd都得 ...
??? 發表於 2023-6-15 17:37

我舊機換 ssd 都唔斷電的, 不過睇過 d 舊帖話有 d 攔路虎換 mon 要斷否則燒某粒fuse, 唔知真假.