回覆 29# yinyeah1212

我覺得你諗多左
香港版出就出左 幾時有貨都係睇代理

而且睇片嘅又未必熟電腦 如果直接就咁推薦人地買小新系列
到時班友買完問返你點轉繁中 你逐個幫人整咩
又要洗機 又要裝官方專用program先用得返原廠功能
人地YT留言問邊道買我都係推薦返佢地買現有嘅相近機型

咁post係HKEPC就我預大家會知點處理咪打小新pro13
當然你要陰謀論我都無計啦 小眾野你首發又唔會特別多view嘅

具體個spec係咪完全一樣你可以睇返Lenovo個pdf
https://psref.lenovo.com/syspool ... el_202007130607.pdf

回復 31 #louis00755699

市面仲未有貨賣=香港版出咗?恕我理解不能。

另外,你係做開箱,唔係賣機,唔知你點解會擔心要幫人整機改windows。你話叫YT觀眾買相近機型就仲難明,梗係對嗰一部機有興趣先搵片睇,但d機又好整體配合嘅,例如同spec可以因為散熱差咗出問題,睇片目的就係要參考返自己感興趣嘅嗰部機嘅整體表現,決定買唔買,而唔係買“差不多spec嘅機”。

如果我開YT channel,除非係情趣拍片式,否則爭取view數、subscription係好正常,咁準確性就應該有返個規範,你target係本地觀眾,quote ideapad s540唔難理解,但你清楚試嘅係小新pro13但又刻意略過唔提就有點那個。

我都想睇多d有水準本地開箱片,你轆返去第一版我都係第一個幫你講說話嘅,講多咗嘅呢d都係善意提醒嚟,如果你覺得係被針對,就當我冇講過,係咁多。

via HKEPC Reader for Android

個負評係我俾嘅,雖然條片係有心做我亦見到有先寫稿,
唔知係寫得唔好定演繹問題,好唔流暢好唔專業,
本來中英夾雜係港式風格無可厚非,但係又核顯又顯核想點?
IGP會好好多,同埋背後擺放嘅書籍全部非漢字所以支持改善.....

回覆 32# yinyeah1212

咁我又想問你會唔會周圍推薦普通人去買一部要洗機重裝Driver Program先用到嘅機先
而且一開機出小新兩隻中文字我諗都唔係太多香港人接受到
我亦唔想睇片嘅人中伏 所以條片個原意都係想推薦返行貨

除非你話介紹完或者比完link人買伏野唔關你事姐
而且又唔係唔會出 係咪未鋪貨又唔用得個名呢

再加上小新pro13依個關鍵字係youtube應該熱門過s540
咁我用個低hitrate嘅關鍵字好似又唔太符合你講嘅取巧 呃關注

回覆 33# 孤兒仔

咁就真係業餘channal黎 同大台比較咁自然無得比
背後擺放嘅書籍都係玩膠
為配合國安法 下次出片會放埋毛主席

拎住部大6版嘅機
當HK行貨做review?

如果冇問題
呢條thread個title就用返ideapad囉
點解又要叫返小新咁得意?

回覆  yinyeah1212

我覺得你諗多左
香港版出就出左 幾時有貨都係睇代理

而且睇片嘅又未必熟電腦  ...
louis00755699 發表於 2020-7-13 18:38

咁咪等行機先再revie囉
唔係指鹿為馬後格硬幫自己兜

咁香港lenovo的確係未返貨,我就覺得介紹可以講返部機係水貨,更可以話『如果香港行貨model應該會係。。。。』咁就唔使尷尬,以spec論機,真係應該攞盡著數!

回覆 37# 餓狼

既然香港門市你又買唔到小新pro13
你唔打返香港相應嘅型號D人點知係咩機

依道D Ching有了解開依部 咁係道開po咪打返原名
都係方便大家了解

咁如果你comfirm左小新pro13同S540-13 ARE兩個版本用唔同料再同我講個review係指鹿為馬

拎住部國行黎review,同時推人地買相似型號
成件事都好怪啦
咁多師兄講得唔係無道理嫁啵
有心review既就直頭係條影片share埋國行+亞洲正名先出片
呢家一半一半咁,好易誤導觀眾

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)