其實我好戥淘寶店、及果個 Ebay 賣家慘,尤其係 Ebay 賣家添,遇到你真係唔好彩 !!!

回覆 11# smartlam

同意!

壞咗算啦~都用咗一段日子, 買部新機啦...

咁搞法...都整咗一至兩個月....
搞機都用咗唔少時間....

EBAY都係賣洋垃圾,成LO貨有好有壞,有壞個賣家係預左的,
原廠保養太差了,正常用點會短路是不是設計有問題

其實我好戥淘寶店、及果個 Ebay 賣家慘,尤其係 Ebay 賣家添,遇到你真係唔好彩 !!!  ...
smartlam 發表於 2019-9-28 19:48

講到好似我故意整壞啲嘢屈人咁

回覆  smartlam

同意!

壞咗算啦~都用咗一段日子, 買部新機啦...

咁搞法...都整咗一至兩個月.. ...
jpcjpc 發表於 2019-9-28 19:50

用咗一年未到,仲保養期內,5千幾蚊一年就算啦?Ching家裡有礦的嗎?

其他帖子導覽:
[教學]第一次拯救iPhone大戰

[教學]第二次拯救iPhone大戰(入水6s)

[教學]碾碎iPad 2大翻 ...
niyaniya 發表於 2019-9-28 16:39

Acer.......
性價比幾高 = 廢話
我只信一分錢一分貨

我現在只用HP workstation 及
話說我買左部HP zook17G3
i7 6700hq m3000m 16gb ram
用DC3 到左再開箱

Acer.......
性價比幾高 = 廢話
我只信一分錢一分貨

我現在只用HP workstation 及
話說我買左部HP zook17 ...
暴走呆喵 發表於 2019-9-28 21:25

我有部 Acer notebook 11 點幾吋,用咗 10年先壞,現在都唔知買乜好

用咗一年未到,仲保養期內,5千幾蚊一年就算啦?Ching家裡有礦的嗎?
niyaniya 發表於 2019-9-28 20:52

應該話百貨應百客,
係開始玩電子/電腦野既時期, 主力比較CPU/硬件, Acxr 呢間廠應該會win 硬

但玩得耐, 就開始明白每間廠都有唔同戰線去搶客
Acxr 以前堅料既有timeline X, 平價有Aspire
Lxnovo 咁多年Thinkpad X/T 系主力商用, 人地貴3成但比到耐用信心先(某x40/x50 果幾代另計)
佢平既又有ideapad, 不過我唔會當佢做到24*7, 3年唔壞當賺左
dxll 又有latitude 商用系列, 但平既又有inspiron, 但起碼我見到latitude 用既HDD 都會比番隻WD black edition 你先

除左家用/商用戰線 去到而家大廠重主力出gaming notebook, 一樣大把人買

所以除非好熟, 無乜必要唔好介紹人買
等佢地做下功課先, 有心水再慢慢同佢比較, 起碼到時壞左你都唔會少個朋友

我有部 Acer notebook 11 點幾吋,用咗 10年先壞,現在都唔知買乜好
Midas 發表於 2019-9-28 22:12

唔嫌重用workstation
我用HP 因為有dreamcolor 同直接用Mxm 獨顯(igpu noway)
散熱有保証

唔嫌重用workstation
我用HP 因為有dreamcolor 同直接用Mxm 獨顯(igpu noway)
散熱有保証 ...
暴走呆喵 發表於 2019-9-28 22:47

嫌重,我買部 notebook 只為去旅行時搵下資料,睇下 youtube

PS: 我仲有部 13年嘅 IBM Thinkpad 都未壞,換埋 SSD 都好慢又重所以冇用