大星星今年內真係平盡全城
計埋Autotoll減到$4/L

via HKEPC Reader for Android
DeathSon 發表於 2018-9-28 22:55

未必係最平,Shell 年頭有兩個月做以下:
紅卡 - $1.9/L
二,三月紅卡 特選客(佢email 咁講,我即管信吓)優惠 入$750 送$100油卷,
本身恆常入$1500 換 $50油卷,即係果兩個月入滿$1500有$250油卷。
以當時油價約$15/L,做到 -$4.3x/L
仲未計用信用卡1%簽賬回贈果$15

冇咗 80 cash dollar,用大星星就唔算平,

不過一雞死一雞嗚,剛收到恆生寄嚟嘅ESSO $400 送 $55,可以同Smile卡 - 1.3/L 一齊計
Shell 又send email 嚟今個月入滿 $750 送 $100,可以同 shell 紅卡-$1.9/L 一齊計

發覺係魚唔過塘唔肥,入油唔轉油站唔平。

想問 shell 紅咭點申請呀?謝謝先!
cwhysee 發表於 2018-11-14 01:38

四、五年前有一次係油站入油,有職員過嚟叫我申請,不過好耐未再遇過。

另外,國泰員工都有得申請,有做空姐嘅親戚問過我,有冇需要幫我出張。

回覆  wct

WCT 師兄,你真玩野,今日去貝殼問,個個都話無紅咭申請,
最後,最資深果個先話,紅咭系好多 ...
blkbd5 發表於 2018-11-14 16:16

我咪講咗幾年都冇再見過有紅卡申請囉,如果得黃卡咪$-0.9/L。

其實,我最想講個point係想有平油入就唔好入死一間,customer loyalty係一文不值。果兩個只係example,我發覺當你幫襯開一間油公司一段日子,之後有一段時間轉去幫襯其他油公司,啲油公司就會自動送優惠上門。

要有$750 送 $100 ,你先要去Shell Smart ( https://www.shellsmart.com )登記你張Shell Bonus Card ,就算係黃卡都最好登記咗先,因為要登記咗你入油嘅積分($1=1分)先可以換油劵 ,等如額外$1500送給$50。
$750 送 $100係Shell主動send email 畀我,呢個優惠最大好處係同其他優惠冇衝突,例如你星期一同聽日去Shell 入油,個Shell Bonus card -$2.5/L都可以一齊享用,兩個加埋就係接近-$5.0/L。

問題係呢啲優惠唔係時時有,係油公司主動送上門。咁點解Shell會咁關照我? 我一個月唔會入多過三千油喎。我估佢會關照我係因為呢兩個月我轉咗用大星星寄畀我嘅$300送$40卷(當然我會用恆生卡畀錢)。

早過星期我仲收到恆生寄嚟嘅ESSO$400送$55卷,即係呢兩個月我收到三間油公司比街外最常見嘅$400送$50更好嘅優惠,好明顯啲油公司係做緊數據分析,你一耐唔幫襯就主動畀優惠嚟引你。

我相信呢度大部分人都有攞油卡,既然畀咗個人資料出去,就要好好利用吓。

我都收到Esso 既$400送$55 coupon, 但係好似唔可以同時用Smile card 既即時折扣
kennethc 發表於 2018-11-14 23:53

睇細字(背面紅字)有註明可以同Smile -1.3一齊用,但就唔可以用特別折扣 Smile 卡 -2.1。

special 係唔係黃竹坑執笠果時出果張告別限定版?
jda 發表於 2022-6-9 06:24

唔止得黃竹坑,我張卡係响界限街油站出嘅。

Shell specail card (-$2.7) + DBS信用卡(入$450送$100) + 儲shell積分(星期六3.75倍積分,指定油站貴油 ...
danehill 發表於 2022-6-9 06:22

我收到email,今個月有張優惠券,入$450送$120,仲筍過DBS卡。

希望 shell D 油站快D 執, 咁就有機會有 special 卡派.
chpyeung 發表於 2022-6-13 03:20

似乎唔係執先出special card,界限街油站到依家都仲未執。

我當年出卡果陣,個promoter剩係同我講張紅卡比普通黃卡平多$1,之後shell自動加個優惠去到平$2.7。

你係咪keep住入開shell?120卷有冇特別使用限制?
DBS做埋今個月之後我得番疊500送100,配special用 ...
bighead 發表於 2022-6-13 12:18

之前有轉加得快,不過經常收到shell 優惠之後就唔轉,計落每L差唔多減$5.x
我每個月都只係入一千左右
120卷同其他卷一樣條件,冇特別。
之前有個仲正,$750送3000分,可以同信用卡嘅400送60一齊用計落等如送150,