唔係我講呀師兄! 我就係喺油站入油時佢話唔可以夾油咭用, 再賞咭就得! 想知佢係咪老點我! ...
NX 發表於 2022-6-8 20:49

咁你問時有冇 show 佢睇你張油卡? 有冇指明哪一張油卡用唔用得先? 如果你係show 私人能源卡(紅卡), 而佢話唔夾得用, 你就應該立刻剷佢, 因為第8條冇禁止用私人能源卡, 張單係 show 牌價(即係見唔到任何優惠), 用油券時就唔存在任何雙重優惠, 所以佢冇理據唔俾你用.

睇吓第10條, 香港咁多油公司減$5-6.5 點解要去加得快
AAA1 發表於 2022-6-8 16:05

間間油公司的油券都有呢類條款架啦, 如果有第二間油魔平得過加得快又唔駛指定日子指定油站我都去呀.

(利申用緊紅卡加西隧油券, 每次入平油都平緊 $6.4X / 升, 唔好叫我入貴油, 除非唔計積分都可以平起碼 $7.6/升)

(呢兩個月加得快仲做 promotion, 我張紅卡每一個月入超過 $1000 會送一張 $50 超市禮券)

我唔係 pro 加得快, 只係 pro 可以攞到最多優惠果間.

我呢隻油站話唔可以夾油咭用
NX 發表於 2022-6-7 21:00

而家白金好似唔得
唔介意試下黃金

間間油公司的油券都有呢類條款架啦, 如果有第二間油魔平得過加得快又唔駛指定日子指定油站我都去呀. ...
chpyeung 發表於 2022-6-9 10:33

的確, 有紅卡或VIP再加油券, 真係無一間平得過佢

的確, 有紅卡或VIP再加油券, 真係無一間平得過佢
jda 發表於 2022-6-9 12:29

Shell specail card (-$2.7) + DBS信用卡(入$450送$100) + 儲shell積分(星期六3.75倍積分,指定油站貴油平入) + yuu 積分(首次儲分5倍積分,之後1蚊1分) ,暫時係shell最平

Shell specail card (-$2.7) + DBS信用卡(入$450送$100) + 儲shell積分(星期六3.75倍積分,指定油站貴油 ...
danehill 發表於 2022-6-9 14:22

special 係唔係黃竹坑執笠果時出果張告別限定版?

special 係唔係黃竹坑執笠果時出果張告別限定版?
jda 發表於 2022-6-9 14:24

danehill 發表於 2022-6-9 18:03

正, 果時都想去開返張, 但成日都無時間, 拖下拖下就無左...

咁你問時有冇 show 佢睇你張油卡? 有冇指明哪一張油卡用唔用得先? 如果你係show 私人能源卡(紅卡),  ...
chpyeung 發表於 2022-6-9 10:24

你指單上係收400, 去到月結單先見到要俾3xx?

我岩岩收到紅卡了, 係唔係入油都係講"入400" 再俾埋西隧券就得?

你指單上係收400, 去到月結單先見到要俾3xx?
我岩岩收到紅卡了, 係唔係入油都係講"入400" 再俾埋西隧券 ...
jda 發表於 2022-6-10 06:51

紅咭 + 油券,入 $400 普通,
就系咁!