油站送, 非連結信用卡
AAA1 發表於 2022-6-3 10:33

請 show 背面條款. 除咗銀行送的 coupon 要跟返張信用卡一齊用之外, 未聽過油站送的唔俾用私人能源卡喎. 莫非有新 coupon 出?

以前VIP星期六唔俾同油券一齊用, 星期三可以用仲可以升級白金油
上個月改左, 三六都唔可以用券
VIP應該同紅卡一樣做法
jda 發表於 2022-6-3 11:41

Joyfuel VIP  和 紅卡 (私人能源卡) 絕對不一樣的. 雖然減價額一樣, 但減的方法都唔同. 紅卡係找數時真減價, joyfuel VIP 係送油. 紅卡從來都冇升級白金油, 但幾時都可以用油券(就算係普通 joyfuel 都可以減 $3.6 的日子)

唔係張張油券都可以用係紅卡到
不過紅卡D油券相對容易得到

每張油券都有寫條款
如果加德士個D..紅卡用得會有紅卡卡樣係油券面
R跑車 發表於 2022-6-4 15:14

紅色呢句一定錯啦. 西隧送的入 $400 送 $70 coupon 就冇紅卡卡樣係油券面啦!  4月已經用夾緊紅卡平 $6.4X/L

Joyfuel VIP  和 紅卡 (私人能源卡) 絕對不一樣的. 雖然減價額一樣, 但減的方法都唔同. 紅卡係找數時真減 ...
chpyeung 發表於 2022-6-6 11:31

星期三六都得, 正喎

油券背後一向係寫不能同其它優惠同時使用, 吟Joyfuel 又可以用?
舊時紅卡都可以同油站送的優惠券一齊用, 而家話吾得, 都係用其他油公司好過

油券背後一向係寫不能同其它優惠同時使用, 吟Joyfuel 又可以用?
舊時紅卡都可以同油站送的優惠券一齊用,  ...
AAA1 發表於 2022-6-6 16:05

用紅卡結算唔算係優惠, 因月結關係油站職員張單只是照牌價. 所以除非寫明要某種付款方式(例如用某張信用卡)或指明不能用私人能源卡, 用油券係可以用紅卡結算的.

我呢隻油站話唔可以夾油咭用

我呢隻油站話唔可以夾油咭用
NX 發表於 2022-6-7 21:00

ching 你睇真D先講啦. 第8條咁寫法即係可以用紅卡(私人能源卡) 啦.

睇吓第10條, 香港咁多油公司減$5-6.5 點解要去加得快

ching 你睇真D先講啦. 第8條咁寫法即係可以用紅卡(私人能源卡) 啦.
chpyeung 發表於 2022-6-8 04:42

唔係我講呀師兄! 我就係喺油站入油時佢話唔可以夾油咭用, 再賞咭就得! 想知佢係咪老點我!