呢D係咪會仲危險
TakuyaKimura 發表於 2014-12-14 16:01

呢類牛.. 如果係大廠做... 一定做好多SMD 貼片元件去做... 可能入面係有兩屠PCB...
如果係國內細廠... 就單層PCB... 大部份用哂插件...EMI 欠奉...

都係果句... 拆開就知咩一回事..... 再唔係磅下幾重... 都會心中有數

對於各位嘅透視能力非常拜服,似乎全部迷你式USB牛要掉晒佢

其實係咪要加隻火牛先係穩陣啲? 有無依啲款式的USB差電機賣?

爆開咗隻,無用丟埋一二邊。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

爆開咗隻,無用丟埋一二邊。
charles2047 發表於 2014-12-14 21:08

Thanks for the pic....
99元...真係算係咁啦...

我反而想知銀色HS下方是什麼來的?...   
我見到3隻腳... 第一看以為係MOS 管 ??? 但怎麼會去了低壓區??
後來想真D.. 估係Voltage Regulator 來? 把12V / 9V 降到5V ??

del

回覆  charles2047

冇眼睇
肥寶 發表於 2014-12-14 21:18

不如大家講下邊度唔好...
有咩潛在風險
等大家學下野

=====
小弟睇圖見到有 X,Y 電容... 都叫做有做EMI ...

Anyway, 我對HS 果PART 唔太睇好..

如果果粒係1084 VR? 用來把12V 降到5V...當有番咁上下LOADING..我相信Ripple 應該唔細....

想知夠唔夠推4A.. 拆HS 睇IC MARKING 就知了