[操作疑難] WhatsApp 通知鈴聲自動靜音

有無師兄試過WhatsApp 通知鈴聲自動靜音?
老婆部ColorOS 13突然出現呢個問題,較咗鈴聲,出返去再入就幾變咗靜音。

有無師兄試過WhatsApp 通知鈴聲自動靜音?
老婆部ColorOS 13突然出現呢個問題,較咗鈴聲,出返去再入就幾變 ...
arrychiu 發表於 2022-12-5 05:15

see..

https://www.hkepc.com/forum/view ... 168&tid=2682495

see..
Tom_jerry 發表於 2022-12-5 13:29

收到
不過我老婆就有通知,只係無聲。

國行版暫時都未有解決方法,喺設定通知及狀態列set,但好似得數個人優先有聲出

收到
不過我老婆就有通知,只係無聲。
arrychiu 發表於 2022-12-5 13:39

你試下關咗個 (智能通知) 睇下……

如果開咗智能通知時,當你在用手機期間係冇聲的。

liyee 發表於 2022-12-5 14:42

今晚試下

liyee 發表於 2022-12-5 14:42

可能我地系平衡宇宙,我個whatsapp平時無聲出,用緊機時就會出聲,唔知點搞!

可能我地系平衡宇宙,我個whatsapp平時無聲出,用緊機時就會出聲,唔知點搞! ...
blkbd5 發表於 2022-12-5 21:14

我呢隻iQoo,當你開啟智能通知時,
在用機期間,如有信息就會喺通知欄上邊彈出嚟,但沒有聲響。
這樣就不會騷擾到你。

如果你唔嫌煩,可以關咗這個智能通知。
噉就無論何時都會信息聲音提示,同埋信息欄有彈出通知。

今日先有時間將問題嘅Video send俾OPPO,工程師好快就回覆咗我,教咗我一個方法設定,暫時試咗係Work,
但記得唔好係WhatsApp個App裡面Set聲音,一Set又變返靜音。

按住Whatsapp個Icon唔放,跟住揀左上角回圓圈個Icon進入應用程式詳情
通知管理 > 開晒所有允許通知、鈴聲、群組通知、訊息通知咁 > 進入訊息通知 > 係呢度較鈴聲就得。