師兄  呢部机有nfc吗?可否用来當八達通拍卡付款?
b-29 發表於 2022-11-6 13:03

同你果部一樣。
暫時衹是到測試餘額。
門禁卡我部小米門鎖唔啱。

師兄  呢部机有nfc吗?可否用来當八達通拍卡付款?
b-29 發表於 6-11-2022 13:03

即係smart octopus. 只限港行samsung/apple.

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

即係smart octopus. 只限港行samsung/apple.

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)
hopkins 發表於 2022-11-6 13:22

Ig d舊手机亦可以  小米手机  不是全部都唔得吧?

淘宝  百亿補貼  有货  多个購買平台選擇
870 我有两部平板用緊  

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Ig d舊手机亦可以  小米手机  不是全部都唔得吧?
b-29 發表於 6-11-2022 13:27

哦,我知啦,應該係用8仔sim? 未用過。想問,可唔可以用同一部機8仔app拍番裡面8仔sim呢? 例如: 轉錢/入折扣優惠/攞交通補貼?

哦,我知啦,應該係用8仔sim? 未用過。想問,可唔可以用同一部機8仔app拍番裡面8仔sim呢? 例如: 轉錢/入 ...
hopkins 發表於 2022-11-6 13:51

系八達通卡呀!唔系果d八達通sim 卡

除左拍机功能冇效.  其他用八達通app 做附置功能應該冇问题

hopkins 發表於 2022-11-6 01:22 PM

仲有華為... 亦係AN機唯一可加銀聯入錢包既牌子.
利申: 港行P30 用家

我出生到今日未用過nfc。
到今天才正式有此机,所以不太熟悉操作。
只知道下載八達通app嘗試,可以顯示餘額。

其他嘢未曾嘗試過。
呢部機唔知有冇效

我出生到今日未用過nfc。
到今天才正式有此机,所以不太熟悉操作。
只知道下載八達通app嘗試,可以顯示餘額 ...
liyee 發表於 2022-11-6 14:05

我同你一樣

我諗拍机付款功能多數冇喇  有个查余數功能都满意了

仲有華為... 亦係AN機唯一可加銀聯入錢包既牌子.
利申: 港行P30 用家
kingkiu 發表於 6-11-2022 14:02

係喎