回覆 19# EVANGELION

發夢中的one Sony

1)4K OLED由TV部門調色
2)音響部提供ZX系列的DAC和DSD解碼, S-Master HX, DSEE HX
3)由相機部門調控真1寸CMOS
4)遊戲部門就做手制配件來打機和VR

Mobile部。。。就寫UI和做相簿程式

8 Gen 1
6.1吋Full HD+ HDR OLED 螢幕(120hz)
8GB RAM
256GB ROM
12+12+12MP相機
12MP前置相機
5000mAh ...
seolla 發表於 2022-9-1 20:27

呢個規格如果賣4999係完全冇問題

回覆 32# kelkmk

5III 而家先$4999 所以5 IV 冇可能做到4999, 等半年~一年後趺價可能得
定價咁高又唔係蘋果 好難買得落手

回覆  kelkmk

5III 而家先$4999 所以5 IV 冇可能做到4999, 等半年~一年後趺價可能得
定價咁高又唔係蘋果 ...
polymer12 發表於 2022-9-2 01:15

5III 出面仲有現貨? 如果用6999嘅話我寧願直接轉會去iphone。 佢根本錯誤理解咗而家個市場, 所以我之前就話佢咁樣玩法其實同htc根本冇分別。

回覆  kelkmk

定價咁高又唔係蘋果 ...
polymer12 發表於 2022-9-2 01:15

5IV 的初始價位比 5III 低少少
5IV 有機會之後降到較低價位提高對 FE 的競爭力

Mr mobile 評測拍片又過熱,死症

via HKEPC Reader for Android

回覆 36# Hotikwan

熱帶地方問題
溫帶地方得夏天 3 個月熱

回覆 36# Hotikwan

好正常,用得火龍

而且5IV只係1IV的細機。
唔會改散熱方法。

所以一定會過熱

回復 38 #boysbehei

幾代都有呢個問題,但就堅決唔改善

回復 polymer12

同zenfone比真係爭啲,價錢貴過人,規格都唔夠人勁,系統又唔係特別出色

via HKEPC Reade ...
Hotikwan 發表於 2022-9-1 22:15

相機應該好過 zenfone, 街試玩過zenfone 個shutter lag  
個兩隻眼又突 唔太靚仔