要講嘅話一線搜查都幾「小報」風格,或者叫 infotainment
兩個其實都半斤八両

iREC 發表於 2022-7-5 22:26

一線搜查宜家呢個格式我估佢唔做得耐,因為實在係單調同悶,好快應該會見到佢加入娛樂新聞同更多軟性環節入去。

開台員工透露《一線搜查》首集有3點收視。

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E ... -%E5%86%B7%E9%A3%AF

藍永條o靚都走?估唔到喎
vaio 發表於 2022-7-8 01:00

乜佢原來係藍永條o靚嚟?真係唔講唔知

蔡家俊係論政團體「為正策士」成員
背後揸旗好似就係藍永

而且未做新聞主播之前
都經常代表「為正策士」 ...
vaio 發表於 2022-7-8 10:50

政治立場就個個都一定有,分別係做唔做到真正客觀咁去睇事啫,近年就好多記者主播都唔係幾做到。

另外噚晚一線搜查 3.0 點、黑金風暴 3.7、獅子山下的故事 2.8,peak 分別 3.4、4.2、3.1
iREC 發表於 2022-7-8 15:44

真係唔駛估都知大台果套回歸光影頌一定出硬事架啦!

開台自己爆料《一線搜查》星期一、四晚都係3.0點,但正式一周平均得2.7,似乎此節目收視浮動好大。

回覆  vaio

同意

我覺得有線新聞依家個問題唔係冇錢
而係個朵太臭冇人想入去做
你睇吓財經資訊台缺人到 ...
ALV524 發表於 2022-7-10 20:22

我諗相對大台新聞,雞寶新聞個朵都冇咁臭先,所以前排都挖咗好多大台主播記者,連李大媽都唔放過。之後點發展真係睇吓雞排妹點玩78台,收費電視就擺明半放棄,如果78重點係做新聞時事的話就一定會重整新聞部。

其實tvb近排都好似有新人加入
LamKwanYin 發表於 2022-7-12 17:23

好似話嚟自山雞台?

德國甲組足球聯賽今晚深夜開鑼,但完全冇聲氣有開會播,上季香港播映權持有人體通天下都冇消息話會播,今屆香港有冇得睇仍然成謎。