回覆  pakchi70

有冇一種感覺,77台總係有一浸第二個亞視既feel、如其台號77(粵語)咁?甚至比亞視都不 ...
frank817 發表於 2021-5-9 11:45

其實宜家6點半的時事節目,同低智森微博、把L當歌也是一樣功用
只是本身成個台收視低 大家不特別發覺
晚上又播低成本二輪大陸劇
成個台無什重點節目

都唔知大台係唔係無錢請人另外作插曲/(外購劇嘅話)買原版插曲版權,搞到成齣劇都係播同一首歌。 ...
Tonynck 發表於 2021-5-12 02:30

外購劇播完就算
怎會投資那麼多?
反而首主題曲版權係自己度 洗完你腦都可能收得返小小效益

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

甩線擺明係想學定CCTVB, 之前條新頻道我估好大可能係同CCTVB 83台一樣咁~
我都唔明甩線做咩學CCTVB咁整個 ...
chowegg 發表於 2021-6-2 01:43

10成10條新台係新聞台了
股東可用以增加政治影響力

連大陸資金都唔蘇佢
不過佢都仲有個寬頻網絡,仲有免費電視牌照,點都吸引到資金既。
不過班管理 ...
vaio 發表於 2021-6-10 19:12

寰亞起碼有梁家樹 不斷有自家劇集製作
而且有電影片庫
cable無大陸市場適合的任何節目製作 無自家藝人
完全無價值 0協同效應

開台除咗新聞、空間改造王同日本健康節目之外
佢嘅定位就係其他台唔啱睇先轉過嚟睇 ...
死宅男@XC 發表於 2022-3-25 14:43

無辦法 成個台無甚重頭節目、話題製作
沒有buzz 沒傳媒報道 無宣傳 無人報道
什麽大放送啊 新聞啊 旅游節目啊 都吳夠其他兩個台
年輕不夠年輕 c9不夠c9 大陸劇也不是内地一綫大製作
新聞宜家唔左唔右 開始copy返tvb轉頭

回復 hkaiw

係咪開電視版東張西望?
mz3101 發表於 2022-6-20 22:29

余詠珊條今日睇真d橋由亞視翻炒到動新聞翻炒到東張西望宜家再翻炒去開電視
0創意

咁亞視做唔起嘅原因到底係因為佢節目做得太差定還是係宣傳不足,其實有唔少人話亞視堆節目其實仲高質過 tv ...
LamKwanYin 發表於 2022-9-29 08:52

你認真睇過亞視d節目就知有幾悶幾無聊
係得小數劇集同節目是可以的 這些為數不多的已經依家比fox/disney同tvb mytvsuper買曬大部分
正常dd的節目還有黃麗梅飲食節目
畫面又暗 色彩黑黑的 唔好睇
早期有d劇成日好多無聊對白 後期王征時代有微博天下讀微博節目
而以上節目都好小正常好樣的人 又多鄉音亞姐

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)