觀乎大台現時沒有穩定收費電視,投得的話都幾肯定要全數放免費台播, ...
marksix1 發表於 2022-8-12 10:15

14年嗰屆賣埋pass好似要蝕一億,全數放免費台單靠廣告應該唔止蝕呢個數,而且佢個myTV都算ott 收費電視,要收費或賣pass一定做到,例如足總杯都要gold先睇到,上季都只係放咗一場決賽喺免費台咁大把,根本邊個台投到都一定要放收費台。

如果你係講myTV個infrastructure 流,頂唔順大量觀眾,咁我就唔知啦

「開台」,起碼可製作現在9點播出的旅遊節目。
daemongmong 發表於 2022-8-12 10:09

暫時兩個主持都係當地kol /藝人,可能只係飛個cam man過去,應該低成本製作

暫時兩個主持都係當地kol /藝人,可能只係飛個cam man過去,應該低成本製作 ...
cs55 發表於 2022-8-12 22:55

其實好似YouTuber製作節目一模一樣,韓國篇同睇YouTube冇分別

就是青春 9月24日起播出,但未知係 77台定新開 78台

https://orientaldaily.on.cc/cont ... 9%E7%89%B9%E8%89%B2

就是青春 9月24日起播出,但未知係 77台定新開 78台
chue 發表於 2022-8-17 08:53

78九月未開到

14年嗰屆賣埋pass好似要蝕一億,全數放免費台單靠廣告應該唔止蝕呢個數,而且佢個myTV都算ott 收費電視, ...
cs55 發表於 2022-8-12 22:46

上屆足總盃除咗決賽外,免費台仲播咗場8強,不過我估今屆應該會放更多場落免費台直播。
2014世界盃有Now幫佢賣pass都要勁蝕(雖然直播時段係好差),如果佢投到今屆要賣pass冇Now幫手,加上社會上咁多人反大台,相信銷情差到無法想像,放晒免費台起碼仲有廣告收入。
我確係講佢果個infrastructure唔穩定,myTV一向都好多人投訴到夜晚就成日窒,上屆世界盃連Now E都頂唔住,myTV都好大機會冧server。

暫時兩個主持都係當地kol /藝人,可能只係飛個cam man過去,應該低成本製作 ...
cs55 發表於 2022-8-12 22:55

打頭炮個鄭金鈴響魚生時代有幫J2拍旅遊節目,「咁啱得咁橋」呢幾個禮拜J2正係重播緊佢以前果個節目,呢個節目同重新出發南韓篇確係九成九似。

上屆世界杯係開幕前1個月先決定由viu轉播,今屆早成3個月前就公布,唔知係唔係因為離梗要開中期檢討所以 ...
LamKwanYin 發表於 2022-8-12 10:27

免費電視同電台唔係上年已經做咗中期檢討?
https://www.bilibili.com/video/B ... arch-card.all.click

星期一77午間羅小姐真係要惡補下體育
“近門頂彈地入網” 個頂字講咗屋頂個頂,人哋係頂波呀

星期一77午間羅小姐真係要惡補下體育
“近門頂彈地入網” 個頂字講咗屋頂個頂,人哋係頂波呀 ...
CMZ 發表於 2022-8-17 21:05

應該係 "近門頂 彈地 入網"而唔係“近門 頂 彈地 入網”吧。