而家冇咗77台聯播之後,六點新聞報道同1830有線新聞,到底有咩分別要分開兩節製作而唔係好似其他普通鐘數咁00直播30錄播?

回覆 3353# hahahahaha

1800同1830好似喺由開台到依家都係live,喺07年新聞最前線開播之前,呢兩節算係當年Cable嘅Main Cast,會有兩個新聞主播同一個體育主播主持,有線A台亦都會聯播。我諗佢哋可能覺得1800-1900係新聞嘅黃金時段,費事其他台做緊Main Cast嘅時候自己重播舊聞咁肉酸

而家冇咗77台聯播之後,六點新聞報道同1830有線新聞,到底有咩分別要分開兩節製作而唔係好似其他普通鐘數咁 ...
hahahahaha 發表於 2022-7-27 18:57

可能係因為平日仲有前朝留底果個「十蚊睇一世」既301係聯播緊六點到七點果個鐘既新聞啩。

Feng
r320sc 發表於 2022-7-23 20:34

已更正,謝謝

已更正,謝謝
CMZ 發表於 2022-7-30 19:14

馮小姐啲口音都幾勁
不過個台無人都無得挑剔

德國甲組足球聯賽今晚深夜開鑼,但完全冇聲氣有開會播,上季香港播映權持有人體通天下都冇消息話會播,今屆香港有冇得睇仍然成謎。

有台新聞做乜走去搞拿督間酒店

https://www.i-cable.com/%e6%96%b ... %E9%9B%A2%E9%96%8B/

今屆世界盃又係viutv免費獨家,有線已經連續3屆世界杯都冇份,新世界搞咩,係佢唔想申請定係冇人show佢?(有線做體育唔係比now出色咩)

有台新聞做乜走去搞拿督間酒店
marksix1 發表於 2022-8-10 12:21

拿督唔係股東就唔洗畀面

今屆世界盃又係viutv免費獨家,有線已經連續3屆世界杯都冇份,新世界搞咩,係佢唔想申請定係冇人show佢?( ...
LamKwanYin 發表於 2022-8-11 20:47

因為早幾年「有線」幾乎要倒閉,近年亦財困,只是「開台」較「V台」肯花更多成本於節目製作,亦不足以有更多錢競投大型賽事轉播權。