之前傳過檔隔離台啊嘛

蔡家俊都last day
死宅男@XC 發表於 2022-7-7 13:36

藍永條o靚都走?估唔到喎

她以前的工作不是傳媒,她大可以轉行。

看來「有線」有可能會轉型,專注免費電視業務,這樣的話便不需要 ...
daemongmong 發表於 2022-7-7 23:39

有線如果肯投資就可以同時轉型做住宅光纖入屋/商業光纖入OFFICE, 整好曬網絡紆似當年HKBN 租網俾SMT/CMHK 做商業同住宅光纖咁

但是近期仍然瘋狂地在76及77台宣傳有線電視的頻道。
hkaiw 發表於 2022-7-8 00:34

有線住宅光纖入屋成日都係77台賣廣告, 咪又係周圍都唔多見佢有光纖入屋服務可以提供到

有線住宅光纖入屋成日都係77台賣廣告, 咪又係周圍都唔多見佢有光纖入屋服務可以提供到 ...
chowegg 發表於 2022-7-8 01:08

你唔多見就唔代表冇
我屋企都用緊有線條1000M光纖入屋
本來都想cut個有線電視,但家人話仲想睇就keep住睇,臨續約嗰陣仲話送多條光纖1000M入屋,咁而家咪主力HKBN上網,有線就主力BT,互不相干

她以前的工作不是傳媒,她大可以轉行。

看來「有線」有可能會轉型,專注免費電視業務,這樣的話便不需要 ...
daemongmong 發表於 2022-7-7 23:39

佢同mytvsuper有合作,似係諗定後路

藍永條o靚都走?估唔到喎
vaio 發表於 2022-7-8 01:00

乜佢原來係藍永條o靚嚟?真係唔講唔知

乜佢原來係藍永條o靚嚟?真係唔講唔知
marksix1 發表於 2022-7-8 10:06

蔡家俊係論政團體「為正策士」成員
背後揸旗好似就係藍永

而且未做新聞主播之前
都經常代表「為正策士」上發瘟做政治節目

其實蔡家俊以一個論政團體嘅成員做新聞主播
當時網上都有人質疑,因為唔應該有政治立場

回覆  死宅男@XC
可能一至五1900都cut做 1人算,每日1900做主播果個索性直落2300(話唔定遲D會有新人加盟呢 ...
LamKwanYin 發表於 2022-7-7 18:38

就算係都唔出奇,之前都試過一至日都係一個人做

蔡家俊係論政團體「為正策士」成員
仍背後揸旗好似就係藍永

而且未做新聞主播之前
都經常代表「為正策士 ...
vaio 發表於 2022-7-8 10:50

唔係因為咁樣變相令人覺得係靠關係先入到去做咩
所以就算佢做得幾好,我對佢觀感都麻麻

政治立場呢d次要啦,依家直頭都無晒人

夠鐘食晏2  16/7 2000@77台
估唔到變自製位