打開now新聞app都睇到質素跌得幾嚴重
tvlhd 發表於 2022-7-3 12:41

now新聞台每1800之前,幾乎全部自家now/viu台廣告
就算夜晚黃金時間都極少非電盈系廣告
有時一邊做野一邊開住now新聞,真係聽到鬧鬧聲
因為廣告讀個now(ng..ne..ah..wu)字零舍用力(聽到好L煩)

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

關慧玲入主之後有線新聞好左定差左?
LamKwanYin 發表於 2022-7-3 15:43

感覺上同四人幫嗰陣差唔多
不過佢個 title 叫「新聞『及資訊』」總監,諗住係咪要好似 85 咁由新聞部做資訊節目,對應大台公共事務科改專題節目科,結果第一個大作係 infotainment

仲話電盈系機構(包括藝人)黃果D人其實係咪自欺欺人?
vaio 發表於 2022-7-3 23:33

未必行得通,亞視之前比tvb更加親中最後咪又係續唔到牌

「佢地要保住個電視牌先被迫啫!」
marksix1 發表於 2022-7-4 10:56

未必行得通,亞視之前比tvb更加親中最後咪又係續唔到牌

「佢地要保住個電視牌先被迫啫!」
marksix1 發表於 2022-7-4 10:56

如果係涉及MakerVille歌手(如MIRROR),「你睇佢哋拍片嗰陣個樣都唔情願,交功課嘅啫」

如果係涉及MakerVille歌手(如MIRROR),「你睇佢哋拍片嗰陣個樣都唔情願,交功課嘅啫」 ...
我我我_0430 發表於 2022-7-4 14:09

「咪係,個個未訓醒咁樣用Zoom求其hea唱就知係純為交功課啦!」