自組勝在夠慳位及慳錢, 我自己都曾經搵摺既膠箱自組過

嗯... 我愈來愈領悟到, 非笨大廠產品真係唔可以預購, 要等人開哂箱先好買
之前千值煉隻天元突破($340)我已經覺得比人昆左一野, 雖叫失望但仍能接受, 當係考自己加工功夫
今鋪呢隻A.I.S. 直情可以話毫無人性可言....

PSO2雖然已經冇再玩, 不過念在當年情義結, 上年年尾出大型更新有新模型, 比下面啦(~$500)
諗住呢個價位加上2021年模, 再差都總可以有個限度吧... 拎左3個月結果呢兩日得閒, 岩岩素組完
基本完成用左2個鐘有找, 未砌accessory, 已經見到咩叫絕望

唔講仲以為係乜野幾十蚊既食玩, 或者大陸老翻冇做分色既模型
一開盒見到禁少件已經知唔對路(隻野賣$5xx), 結果不負所望, 細節全無(隻野賣$5xx)
全身數個可動關節只係靠粒感既ball joint(隻野賣$5xx), 比當年我買廿零蚊既BB戰士更不如

一比之下HGUC根本係良心產品, 對唔住! 當年我竟然仲嫌隻HG V2貴同簡陋

以為呢個價(隻野賣$5xx), 結構簡單起碼都有膠料補數啦, Parts大件D都仲方便自己做返分色
結果仲細過RG一大截, 你好野呀 (隻野賣$5xx)

.......完全諗唔到有咩可以形容到我而家既心情  
RG hi-v 都未買就走去買呢隻, 結果, 唉, 呢個世界幾時變到感(隻野賣$5xx)

理想與現實, 騙很大

嗯... 我愈來愈領悟到, 非笨大廠產品真係唔可以預購, 要等人開哂箱先好買
之前千值煉隻天元突破($340)我已 ...
shingzhk 發表於 2022-1-27 01:07

首先...............請你記住依隻AIS 本體係獸屋2017 年嘅産品

第二...............請你記住砌B 財團以外嘅模型係需要技術的

第三...............請你記住死人清雅個週邊産品版權係好貴的, 所以你明的

獸屋PSO2 模型, 我都買左藍鬼姫 / 朱鬼姫 / A.I.S Black Ver.

同埋Volks 依兩盒..................算是對那個無頭髮的智障仁至義盡了

首先...............請你記住依隻AIS 本體係獸屋2017 年嘅産品

第二...............請你記住砌B 財團以 ...
HAKAIDER 發表於 2022-1-27 19:05

唉, 件野砌出來感既樣, 佢冇心出就真係拜托佢直接唔好出算啦
呢個價位, 有少少要求我真係覺得唔過份
一係就直接去到尼爾隻飛行Unit感, 直接賣過千但比我感受到佢有心
再貴我都會捧場, 當係比錢支持製作 (所以9S我都訂左, 同係獸屋點解可以差禁遠? 所以係SEGA既問題?)

而呢隻...我除左騙局之外真係唔識比評語

有版權後面跟既,除左アリスギア 外都.....

唉, 件野砌出來感既樣, 佢冇心出就真係拜托佢直接唔好出算啦
呢個價位, 有少少要求我真係覺得唔過份:giveu ...
shingzhk 發表於 2022-1-28 04:42

有愛 + 無上限就依隻啦

https://twitter.com/muscuto/stat ... 8YL54qbJ0A&s=19

之前千值煉隻天元突破($340)我已 ...
shingzhk 發表於 2022-1-27 01:07

B大自己版權緊係平
如果係買版權果D B大都唔會平
壽屋,Volks, GSC果d先係正常模型價

請問而家RG hi-v 街鋪係咪仲缺緊? 炒緊?
新年留留想買盒包好, 上fd屋企拜年做禮
好耐冇行過模型鋪, 有冇師兄知

請問而家RG hi-v 街鋪係咪仲缺緊? 炒緊?
新年留留想買盒包好, 上fd屋企拜年做禮
好耐冇行過模型鋪, 有冇師 ...
shingzhk 發表於 2022-2-4 00:20

本體$3XX

連炮$5XX

自已諗吓值唔值得了..........

B大自己版權緊係平
如果係買版權果D B大都唔會平
壽屋,Volks, GSC果d先係正常模型價 ...
bibilubi 發表於 2022-1-29 19:05

尋日返過貨, 又清貨