明明信用卡標榜 "一卡傍身, 世界通行", 但網購就唔受外地信用卡, 奇怪  ...
honming 發表於 2022-7-12 16:56

其實好多美國網都有限制

就係怕太多海外客搶購

影響本地客利益

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

其實如果唔要 4K, chromecast 3 gen 都係唔錯,唔需要遙控(電話控制),唔需要另外用多個電位(如果你電視有 usb頭),簡單直接.

我想買隻TV BOX只係用嚟睇 youtube 同 netflix. 但見好多都跟好多無用野

請問師兄們有無好介紹?跟好買番 ...
kenneth_obee 發表於 2022-7-4 16:49

Roku Streambar

有Netflix 仲有soundbar 功能, 翻新貨, 5百幾, 抵

買部4K智能電視咪得囉

同樓主有同需求、 再加埋睇 NAS 啲4K 片..
有唸過買 NVIDIA SHIELD PRO、 依家 Amazon USD199、
但、依家先買 Shield Pro 會唔會好 Out?  今年會有新/改良 Shield Pro 版本嗎?

同樓主有同需求、 再加埋睇 NAS 啲4K 片..
有唸過買 NVIDIA SHIELD PRO、 依家 Amazon USD199、
但、依家 ...
quezon 發表於 2022-7-23 13:38

除咗冇av1硬解

我覺得已經好夠用

今年內應該冇新款

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

回覆 1# kenneth_obee

你可以参考用Mecool KM2,可以看到4k Netflix和YouTube,我在大陆用,用WireGuard接香港server,在大陆用效果非常好!

https://www.hkepc.com/forum/view ... &extra=page%3D1