3070性價比好似高d

其實8年 , 散熱膏一完乾硬曬先咁 , 自已換有著數 , 花費有限 , 係花D時間拆

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 ...
netmen 發表於 2022-7-8 20:14

比左錢人地換,都係唔得,但就仲可以做到開機文書卡

via HKEPC Reader for Android

其實而家有得玩AV1 硬解編碼的卡再平邊張?

回覆 33# arescom153

RX 6600 最高8K@24

3050 最高8K@60

需要AV1硬解8K@60選N卡,今代A卡最高8K@24

INTEL 張A380 是不是平靚正?

用左$3.2k收左張 Msi non-lhr rtx 3070 gaming z ,打左半日機都冇再閃退,遲下再分享,Btw,賣家加哂價,呢幾日同樣型號要$3.5k

用左$3.2k收左張 Msi non-lhr rtx 3070 gaming z ,打左半日機都冇再閃退,遲下再分享,Btw,賣家加哂價, ...
ray7a7 發表於 2022-7-10 19:56

你早左買就好啲
3.5k二手寧願3999去出張全新galax
雖然平時自己都唔會買丐卡 但3070唔太熱又抵 幾值得買

回覆 36# ray7a7

何必現在買二手,一手也就3999…順帶一提,今天除galax外的3080也是有跟跌的。

而家我情況係小牛拉大車

E3-1230V3
32GB DDR3 RAM
RTX 3070

開偽2K,2560X1080 ,全高, 大部分3A GAME都有下限60-75FPS,我個Mon係75hz,所以開左75垂直,唔開大約都有90Fps+

顯卡係決定左上限,而家係等ZEN4 咩情況