睇運氣, 主要係ROG狂加電壓用多好多好多電, 同超熱, 然後比個靚D的散熱你, 價錢亦加好多
比呢口價買ROG我 ...
madgod1213 發表於 2022-7-3 15:57

如果GPU體質睇運氣, 咁不如自己換水冷, 點都好過風冷

3080 唔夠吸引,睇怕 3080ti 都會好快減到呢個價位
chrisyip9999 發表於 2022-7-4 15:30

好快, N記同台積電傾cut單, 台積電唔肯, 4系焗住出, 一係賠大錢比台積電, 佢都有今日囉

好快, N記同台積電傾cut單, 台積電唔肯, 4系焗住出, 一係賠大錢比台積電, 佢都有今日囉 ...
madgod1213 發表於 2022-7-4 18:08

個個找台積電整喇,邊度會CUT,錢一向都賺,賺少D姐

3080 唔夠吸引,睇怕 3080ti 都會好快減到呢個價位
chrisyip9999 發表於 2022-7-4 15:30

3080ti唔夠吸引,睇怕 3090 都會好快減到呢個價位

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

3年前、1660Ti一出、就$2100買咗。
今次、起碼等3060、跌到E個水平、
不過3060、出咗年幾、冇理由買死貨。
等4060、$2800~3300。

ASUS 4080 係咪賣6K以下?

ASUS 4080 係咪賣6K以下?
askl 發表於 2022-7-4 19:17

你覺得老黃會唔會 ? 如4080 賣6K內 , 咁30系就真係唔大平賣唔得了 , 之後幾年內硬件飽和 , 性能過剩 , 又無大作支持 , 成個業界進入冰河時期 , 你見D帖幾多人話用緊張卡仲夠用就知

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

你覺得老黃會唔會 ? 如4080 賣6K內 , 咁30系就真係唔大平賣唔得了 , 之後幾年內硬件飽和 , 性能過剩 , 又 ...
netmen 發表於 2022-7-4 19:53

所以。。要賣 16k