請問如果唔需要叉Notebook,
只係想有3-4個port位 (最好係USB-A頭)
同時用都可以支援快充,邊款最抵用? Thanks

P.S. 之前用果隻係 Magic Pro Promini Q5PD,
不過尋日已經壞咗。

搵到呢個,如果唔需要 USB-C,剩係用USB-A呢個得唔得?
係咪可以插晒6個Device都可以全部用到 QC 3.0 快叉 ?

https://item.taobao.com/item.htm ... p;abbucket=2#detail

回覆 2521# 流星雨

Desktop:
BELKIN 108W 2A2C
Baseus 100W CCGAN100-2ACC 2A2C

Wall:
REMAX 100W RP-U78 2A2C
MOMAX 100W UM23 2A2C
ZMI 65W HA835 2A1C
UGREEN 65W CD224 3C1A
Nubia 65W PA0214 3C1A

回覆  流星雨

Desktop:
BELKIN 108W 2A2C
Baseus 100W CCGAN100-2ACC 2A2C

Wall:
REMAX 100W RP-U7 ...
alen 發表於 2022-8-14 13:52

唔該晒,我自己睇吓邊款啱先,Thanks

同時用都可以支援快充,邊款最抵用? Thanks

P.S. 之前用果隻係 Magic Pro Promini Q5PD,
不過尋日已經壞咗。

搵到呢個,如果唔需要 USB-C,剩係用USB-A呢個得唔得?
係咪可以插晒6個Device都可以全部用到 QC 3.0 快叉 ?
流星雨 發表於 2022-8-14 11:22

按照佢嘅商品説明,話係6個ports都support QC3.0,不過就冇講是否support三星AFC,華為FCP/SCP,MTK PE之類。

呢類白牌貨產品,質素及兼容性,較難有保證。

同時用都可以支援快充,邊款最抵用? Tha ...
流星雨 發表於 2022-8-14 11:22

單講普及性

pd高過qc

唔支援pd既話我一定唔會買

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

按照佢嘅商品説明,話係6個ports都support QC3.0,不過就冇講是否support三星AFC,華為FCP/SCP,MTK PE之 ...
dcc2000 發表於 2022-8-14 14:50

我覺得粒chip只有qc快充

係比較舊既產品

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)