買S8+水貨

要買部Samsung S8+寄外國,
128G同256G相差$1400,內置256G會唔會行得快D?係唔係加張512card都一樣仲可以大過256G呢?呢3部邊部好,謝謝!
256G水貨6999行貨7499
128G台灣水貨5599

128G同256G相差$1400,內置256G會唔會行得快D?係唔係加張512card都一樣仲可以 ...
hkmmo 發表於 2022-6-23 06:45 AM

$7499 係wifi?
我見到轉轉有鋪做緊$6820 (wifi 行),  $7790 (5G 行)

SDCard 只係裝的 data 例如 Video Music Pictures 類似嘅野,而128G/256G 係用來裝 program 或 game program 可能好多而且大。買邊款視乎用家需要。Internal storage 一定快過SDCard多多聲。

另外 S8 可以行個 Desktop mode 嘅 DeX。對於大嘅 SSD 嘅需求又會多咗。

128G同256G相差$1400,內置256G會唔會行得快D?係唔係加張512card都一樣仲可以 ...
hkmmo 發表於 2022-6-23 06:45

"128G台灣水貨5599" price attractive but please double check any restrictions

hkmmo 發表於 2022-6-23 06:45

買電子產品寄外國,不如匯錢等佢喺外國買當地行貨好過……又有運費,運輸依家又唔知要幾耐……

最後係領域買左S8+ 128G台灣水貨$5599 ,keyboard cover$869,用Fedex 寄英國由上門收件4日就到,不過運費貴D要$2152,下次用DHL唔知會唔會平D

最後係領域買左S8+ 128G台灣水貨$5599 ,keyboard cover$869,用Fedex 寄英國由上門收件4日就到,不過運費 ...
hkmmo 發表於 2022-7-25 11:23

唔只貴 d 啦

要平就搵中介,間間 walkin 都實比人劏

早幾個月運部 notebook 原箱去 us,經中介揀接近最平 ups express saver,2.5kg 埋單都係六百幾,都係幾日內到

寄平板电脑去uk 收 2152  搶钱咩!

回覆 7# Miipp

貴咁多,
上次趕住寄,我見中介都係用UPS Fedex,以為自己搵fedex會平D,